Menu Luk

Kurser

GDPR– en hurtig up-date og de seneste nyheder

Kursusgiver: Isabel Brandt Jensen

Kom og bliv opdateret på seneste nyt om datasikkerhed.

• Hvad er der sket siden 25. maj 2018?
• Er vi blevet klogere på, hvad vi egentlig skal gøre?
• Gør vi for meget for at være sikre?
• Er de første bøder givet?
• Skal alt krypteres?
• Hvordan skal du forholde dig ved databrud på klinikken?
• Hvad er nyt fra Datatilsynet?

Kursusgiver: Isabel Brandt Jensen

Tidspunkt: 11.00 – 12.00

Ni fif til at sikre god journalføring

Kursusgiver: Marianne Bockhof

Journalføring er en opgave, der i det daglige fylder meget på tandklinikker. Få viden om de krav, der stilles til din journalføring, så du, uden at være i tvivl, kan optimere og skrive journaler, der indeholder det relevante og nødvendige.

Vi har fundet ni områder, hvor vi tror, at du vil kunne effektivisere din journalskrivning, uden at det går ud over fagligheden. Kurset erstatter ikke den basale viden om reglerne for korrekt journalskrivning men vil hjælpe dig med at få et hurtigt overblik og små fif til en hurtigere journalskrivning gennem et system.

Kursusgiver: Marianne Bockhof

Tidspunkt: 12.30 – 13.30

al dente - work smarter, not harder

Kursusgiver: Anette Schultz

Hvem vil ikke give sin højre arm for en smart genvej eller et tip, der kan spare dig en halv time på daglig basis?

I al dente ligger de smarte funktioner klar, og efter dette kursus vil du være godt klædt på til at udnytte programmets fulde potentiale. Anette Schultz, produktchef i al dente, har til kurset kondenseret de vigtigste funktioner i al dente ned til en kraftfuld essens, der vil forenkle og optimere din hverdag med al dente.

Du får serveret en perlerække af tips og tricks og bliver introduceret til funktioner, der vil gøre dig flyvende i al dente.

På kurset kommer du omkring alle områder i al dente:
Journal, PA-skema, aftalebog, indkald og økonomi

Kursusgiver: Anette Schultz

Tidspunkt: 12.15 – 13.45

Nysgerrig – også på din DentalSuite?

Kursusgiver: Lars Poulsen

På dette kursus får du hele tre ting.

  1. Er du nysgerrig på detaljerne og mulighederne omkring Journal og PA-registrering? Vi viser dig de lidt mere g(l)emte muligheder, som kan være en fordel for dig at kende.
  2. Vil du være sikker på at få alle dine patienter indkaldt korrekt og til tiden? Vi viser de faldgruber, du skal undgå samt de ofte glemte men nødvendige rutiner der skal til.
  3. Kurset afrundes med en lille buket af tips og tricks, og vi løfter en flig af sløret for den kommende generation af DentalSuite.

Kursusgiver: Lars Poulsen

Tidspunkt: 10.30 – 12.00

Når rodkanalen ikke er cirkulær, 3D endodonti

Kursusgiver: Spyros Floratos

Tandlæger har i mange år været nødsaget til at bruge filsystemer, der udelukkende udrenser det komplekse rodkanalsystem cirkulært. Denne præsentation undersøger de tekniske, biologiske og kliniske aspekter af en nyere generation ekspanderende NiTi-file og deres effektivitet ved rensning af utilgængelige områder i rodkanalsystemet.

Kursusgiver: Spyros Floratos

Tidspunkt: 14:00 – 15:00 & 15:15 – 16:15

Dentale adhæsiver, evidens og klinik samt vigtighed af hærdelampen

Kursusgiver: Markus Lenhard

Selv om de kliniske vejledninger for adhæsive restaureringer er kendte, varierer deres implementering i den daglige rutine ofte fra kliniker til kliniker. Indlægget gennemgår de nuværende vejledninger, der findes i privat praksis og kommenterer på typiske faldgruber og fejlagtige antagelser indenfor dentinadhæsion, korrekt brug af hærdelampe, anvendelse af bulkfill materialer, forbehandling af indirekte restaureringer og korrekt håndtering af subgingivale præparationsgrænser etc. Den nuværende litteratur vil blive gennemgået, og der vil blive givet anbefalinger fra kliniske tilfælde.

Kursusgiver: Markus Lenhard

Tidspunkt: 14:00 – 15:00 & 15:15 – 16:15

Klinikassistents rolle under optagelse af anamnese

Kursusgiver: Jan Tagesen

Optagelse og opfølgning af patientens medicinske anamnese er ofte én af klinikassistentens mange opgaver. Anamnestiske oplysninger, som patienten udfylder, samt de spørgsmål du stiller, er altafgørende for at afdække evt. medicinske problemstillinger og iværksætte evt. forholdsregler før tandbehandling. Sessionen tager udgangspunkt i anamnese-skemaet med gennemgang af de punkter, man spørger ind til, og hvilke problemstillinger, man herved skal afdække.

Kursusgiver: Jan Tagesen

Tidspunkt: 14:00 – 15:00 & 15:15 – 16:15

Fuld kontrol over blødning og væv inden aftryk

Kursusgiver: Mathias Diernæs

God hæmostase og vævshåndtering er altafgørende for opnåelse af de mest forudsigelige digitale eller fysiske aftryk. Mathias Diernæs vil i dette indlæg vise forskellige teknikker, så du oplever hvordan du gennem valget af korrekte kliniske procedurer og produkter kan forenkle din arbejdsgang og skabe det bedst mulige resultat. Glæd dig til et indlæg fuldt af tips og tricks lige til at tage med hjem.

Kursusgiver: Mathias Diernæs

Tidspunkt: 10:30 – 11:30 & 12:00 – 13:00

Kofferdam på 2 min, tips og tricks

Eddie Basson

Lær eller få genopfrisket anlæg af kofferdam og giv dermed dine patienter en bedre oplevelse og dine  behandlinger den bedste prognose.

Kurset starter med en kort instrumentgennemgang og bagefter prøver du teknikken på et fantomhoved.  

Kursusgiver:  Eddie Basson

Tidspunkt: 10:30 – 11:30 & 12:00 – 13:00

everStick – splints og individuelle rodstifter

Kursusgiver: Mathias Diernæs

Ønsket om “Minimal Invasive Dentistry”, udfordringer i tandsættet, økonomi etc. spiller en rolle, når du skal vælge behandling til din patient. Med everStick fiberforstærkning kan du fremstille højæstetiske, funktionelle og ikke mindst langtidsholdbare kompositløsninger. Se Mathias Diernæs demonstrere forskellige teknikker og få masser af praktiske tips og tricks.

Kursusgiver: Mathias Diernæs

Tidspunkt: 15:00 – 15:30

Den tætte 3D rodfyldning – sikres med Elements Free

Kursusgiver: Kenneth Jordy

En tæt rodfyldning er en vigtig parameter ved en succesfuld endodontisk behandling. 

Rodkanaler er ofte ikke cirkulære og rodfyldning med varm guttapercha, der tilpasser sig den præparerede rodkanal i alle dimensioner, har i de senere år vundet stor indpas. 

Kenneth Jordy gennemgår og demonstrerer 3D-rodfyldning med teknikken “Continuous Wave of Condensation”, hvor han benytter Elements Free.

Kursusgiver: Kenneth Jordy

Tidspunkt: 14:00 – 14:30

Guided Biofilm Therapy (GBT) – “Profylakse-kompasset”

Kursusgiver: Lars Clever

Guided Biofilm Therapy (GBT) er en systematisk, evidensbaseret løsning for håndtering af biofilm. Konceptet er sammensat af konklusioner fra bl.a. Europerio panelet af Parodontologer.

Få en introduktion til (GBT) og dennes anvendelse i forbindelse med parodontalbehandling og implantat vedligehold. Lars vil under sessionen gennemgå GBT profylakse-kompasset trin for trin, og under hans gennemgang vil en tandplejer vise procedurerne på et fantomhoved på storskærm.

Kursusgiver: Lars Clever

Tidspunkt: 16:00 – 16:30

Kursusgiverne

Peter Lund Madsen

Hvor i hjernen sidder arbejdsglæden?

Glæd dig til dette skæve og underholdende foredrag om, hvorfor arbejdsglæden er vigtig for os mennesker. Foredraget er baseret på Peter Lund Madsens videnskabelige arbejde med undersøgelser af hjernens forskellige aktivitetsniveauer under søvn, drømme, stress, afslapning, arbejde m.m.

Peter Lund Madsen er læge, hjerneforsker, forfatter og entertainer. Han er bl.a. kendt for samarbejdet med sin bror, Anders Lund Madsen, shows på Bellevue Teatret samt sin naturvidenskabelige formidling om hjernen i forskellige radio- og tv-programmer.

Jan Tagesen

Klinikassistents rolle under optagelse af anamnese

Jan Tagesen er uddannet tandlæge fra Århus Tandlægeskole i 1987, og uddannet specialtandlæge i kæbekirurgi i 1994. Aktuelt ansat som specialtandlæge/ afdelingstandlæge på Afd. for kæbekirurgi og Oral Patologi, Institut for Odontologi og Oral Sundhed, Health, Aarhus Universitet og underviser ved institut for Oral Sundhed (tidl. SKT), Health, Aarhus University, samt kirurgisk konsulent ved Regionsspecialtandplejen, Viborg Sygehus.

Spyros Floratos

Når rodkanalen ikke er cirkulær, 3D endodonti

Spyros Floratos har specialiseret sig i endodonti og mikrokirurgi og er i dag assisterende professor ved afdelingen for endodonti på University of Pennsylvania.

Spyros Floratos er desuden forfatter til 3 kapitler i Professor Kim & Kratchman’s bog: Microsurgery in Endodontics, der blev udgivet sidste år.

Markus Lenhard

Dentale adhæsiver, evidens og klinik samt vigtighed af hærdelampen

Tandlæge Markus Lenhard startede sin karriere i 1992 som lektor på Department of Restorative Dentistry and Periodontology ved Heidelberg Universitet i Tyskland. Siden 2003 har Markus Lenhard praktiseret på en privat tandlægeklinik i Schweiz. Markus Lenhard har holdt mere end 500 forelæsninger i 45 lande verden over og har udgivet artikler i talrige dentale tidsskifter.

Anette Schultz

al dente - work smarter, not harder

Anette er al dentes produktchef og nærmest en integreret del af al dente. Hun har nemlig været med lige fra den første klinik startede i 2001. Hendes baggrund som uddannet klinikassistent og mangeårige erfaring med al dente giver hende en stor forståelse af den daglige drift af en tandklinik. Mange af jer kender måske Anette fra det populære kursus ”tips og tricks” på al dentes årsmøder.

Lars Poulsen

Nysgerrig – også på din DentalSuite?

Lars Poulsen er uddannet ingeniør, suppleret med IT-strategi fra universitetet, samt HD i virksomhedsøkonomi. Han har arbejdet 22 år i tandlæge­branchen, heraf 15 år i Plandent, hvor han i dag er ansvarlig for DentalSuite. Lars brænder for udvikling og nytænkning og går ikke i vejen for selv de umiddelbart tåbeligste idéer – tværtimod.

Kenneth Jordy

Den tætte 3D rodfyldning – sikres med Elements Free

Tandlæge Kenneth Jordy Kenneth Jordy er partner på Colosseumklinikken Kgs. Nytorv, hvor han primært beskæftiger sig med endodonti.

Kenneth modtager henvisninger i endodonti fra andre tandlæger og har desuden undervist på Københavns Tandlægeskole på afdeling for tandsygdomslære og endodonti.

Lars Clever

Guided Biofilm Therapy (GBT) – “Profylakse-kompasset”

Lars Clever har siden 2007 arbejdet som produktspecialist og uddannelseschef hos EMS med særligt fokus på profylakse, periodontologi og implantologi.

Hans særlige interesse er implantatvedligeholdelse og han har brugt meget tid på at udvikle dette område igennem internationale uddannelsesaktiviteter med universiteter og undervisningsinstitutioner på tværs af Europa.

Mathias Diernæs

”Fuld kontrol over blødning og væv inden aftryk” & ”everStick – splints og individuelle rodstifter”

Mathias Diernæs arbejder primært med æstetisk tandpleje. Særligt har han arbejdet med kosmetisk implantologi, minimal invasiv præparationsteknik, ”Microscope Endodontics” og fiberforstærkede kompositløsninger. Mathias har gennemført postgraduat uddannelse på Pankey Institute i USA og fungerer i dag som ”Opinion Leader” i bl.a. GC/StickTech og Ivoclar Vivadent i Europa.

Eddie Basson

Kofferdam på 2 min, tips og tricks

Eddie Basson er uddannet tandplejer og tandlæge og er i dag ansat som klinisk underviser, og arbejder i privat praksis. Flere års virke på forskellige klinikker som ansat og ejer, har givet Eddie solid erfaring, og hans spidskompetence er store komplicerede behandlinger med udførelse af den faste protetik, hvor der kræves et godt overblik. Sideløbende med klinikdriften er Eddie en flittig kursusdeltager.